Wednesday, July 9, 2008

A Disneyland Quiz

Think you know Disneyland? Well, test yourself! Courtesy of the July 14, 1977 Disneyland Line, I present "a quiz of some facts that may have fallen by the wayside during the last [five] decades." (No cheating, Todd.)

1. Holidayland was;
A. An RV Park
B. A motel in Fullerton
C. A movie starring Bing Crosby
D. A picnic and recreation area adjacent to the Park

2. Who was Professor Keller?
A. The first instructor at the Disney University
B. A gunfighter in Frontierland
C. Star of "The Absent Minded Professor"
D. A lion tamer who performed on Main St.

3. The Red Wagon Inn was;
A. Opposite of the Red Wagon Outt
B. A new Mattel toy
C. A movie starring Fess Parker
D. Predecessor of the Plaza Inn

4. The Thimbledrome was;
A. A sewing bee
B. A Tomorrowland location where model airplanes and boats were demonstrated
C. A sports arena in Frontierland
D. A movie theatre in Adventureland

5. Lilliputian Land was;
A. A small country east of France
B. A typo
C. A proposed but never built land for the Park
D. What you say after someone sneezes

6. The star of the Golden Horseshoe when it opened was;
A. Hoagey Carmichael
B. Rex The Wonder Toad
C. Wally Boag
D. Humphrey Bogart

7. The Mickey Mouse Club Headquarters was located;
A. On Tom Sawyer's Island
B. In The Opera House
C. In Central First Aid
D. In San Juan Capistrano

8. Don Defore's Silver Banjo was;
A. Out of tune
B. An episode of Ozzie and Harriet
C. A restaurant in Frontierland
D. A group performing on the Keel Boats

9. "Art of Animation" was;
A. An exhibit in Tomorrowland
B. An unsuccessful Disney movie
C. Used to communicate with non-English speaking guests
D. Someone who drew pictures in Fantasyland

10. The fireworks display started;
A. When a Cast Member asked for the first E.R. [early release]
B. In 1956
C. As a distress signal
D. In 1958

Answers later! Interestingly, this article includes the photo Daveland posted of the employee cafeteria in the back of the Red Wagon Inn, but reveals slightly more of the photo:

UPDATE: And the answers are: 1-D, 2-D, 3-D, 4-B, 5-C, 6-C, 7-B, 8-C, 9-A, 10-B. Yes Tim, you win! Some of those were pretty tough. Who knew this "Wally Boag" character was the star of the Golden Horseshoe?!

6 comments:

Matterhorn1959 said...

My favorite answer is to question 10, when a Cast Member asked for the first E.R. That just makes me laugh!

Vintage Disneyland Tickets said...

1.D
2.D
3.D
4.B
5.C
6.C
7.B
8.C
9.A
10.B

Was I close?

Anonymous said...

Jason......

How about "CASCADE FLATTS"

-Mike Cozart

Davelandweb said...

Great to finally have a date for the cafeteria photo, even if my version is a little trimmed! Poor idiot probably did so to make it fit the cheap frame it came in!

Todd Pierce said...

I already looked at the quiz. So answering would just be cheating. Damn!

Vintage Disneyland Tickets said...

Well, how about the answers????